Popestrite svoje treninge

Popestrite svoje treninge
06.01.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Če za tek nimate motivacije, ga poskusite popestriti. Zaupamo vam, kako.

Ne glede na to, kako radi tečete, se vem še vedno lahko kdaj zgodi, da bi kakšen dan copate najraje vrgli v kot. Seveda, rutina vzdržuje konsistenco, a tako nam tudi hitro postane dolgčas. Zato je dobro, da je vaš trening razgiban. Ponujamo vam nekaj praktičnih nasvetov za to.



1. Spremenite pot



Najdite si novo pot za tek! Ne glede na to, kje tečete, novo okolje bo vsekakor bolj zanimivo in vas bo motiviralo, da boste brez težav tekli. Pa četudi boste zamenjali le ulice ali cesto za gozd. Okolica bo vaše misli tudi odvrnila od tega, da bi mislili na to, koliko še morate preteči. Če tečete na tekaški stezi, si trening popestrite s spreminjanjem naklonov in hitrosti. Ali pa teku dodajte še kakšno drugo vrsto športa – morda body pump, spinning ali kaj tretjega.



2. Najdite si družbo



Če ste navajeni teči sami, se pridružite prijatelju ali pa morda tekaški skupini. Seveda si morate tekaške partnerje skrbno izbrati, sicer bo tek vse prej kot prijeten. Vsekakor pa vam bodo v družbi kilometri minevali veliko hitreje. Obenem pa se boste tako težje izognili treningom, če boste vedeli, da ste komu obljubili družbo.



3. Naredite si načrt



Tovrstni načrti naj ne bodo povezani z izboljšanjem časa ali novo tekmo, ki se je želite udeležit. Nanašajo naj se na to, kako boste dnevno popestrili trening. Tako lahko načrtujete, kako boste vsak dan tekli nekje drugje. Ali pa kako boste z vadbo postali bolj fit in hitrejši. Nenazadnje je dobro načrtovati tudi prehranjevanje in hidracijo na daljših tekih, saj boste tako tekli še bolje.



4. Tekmujte



Četudi niste navdušeni nad raznimi tekaškimi tekmovanje in ne tečete veliko, bo udeležba na enem od tekaških dogodkov vseeno dobra motivacija za treninge. Tako boste vsaj vedeli za kaj tečete in se trudili, da bi dosegli zastavljene cilje – pa kakršnikoli že so.



5. Spremljajte svoj napredek



Dobro je, da svojemu treningu sledite s pomočjo ure in merilca srčnega utripa. Tako boste vedeli, koliko ste pretekli in predvsem, kako učinkoviti ste bili pri tem. Te napravice vam tudi omogočajo pregled nad tem, kako naporna je vaša vadba. Kar vam pride še kako prav, če želite doseči zastavljene cilje. Seveda pa je včasih dobro, če tehnologijo pustite doma in si privoščite sproščujoč tek za dušo.



Povzeto po: 6 ways to bust out of a rut, dostopen

tukaj
Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ