Prehrana na dneve, ko ne trenirate

Prehrana na dneve, ko ne trenirate
05.01.2020 AVTOR: A. T., Foto: Lorna Jane Active/ Facebook

Je potrebno na dneve, ko ne trenirate jesti več ali morda manj in predvsem kaj?

Ni vam potrebno zmanjšati kaloričnega vnosa
Na dneve, ko ne trenirate, vam ni potrebno zaužiti manj kalorij. Telo se namreč regenerira, za kar potrebuje hrano in predvsem ustrezna hranila. Poslušajte svoje telo, jejte, ko ste lačni in hrano, ki vam zadiši, seveda pa vam s količinami ni potrebno pretiravati.

Privoščite si več manjših obrokov čez dan
Če želite, da boste siti in boste skozi dan imeli dovolj energije, jejte večkrat dnevno. Priporočljivo je zaužiti tri večje obroke (zajtrk, kosilo in večerja) ter dva prigrizka. Seveda pa je pomembno, da so obroki sestavljeni iz kvalitenih hranil - beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob in vlaknin.

Poskrbite, da boste zaužili dovolj hranil
Ključna hranila, ki jih telo potrebuje pri regeneraciji telesa so ogljikovi hidrati, beljakovine in vlaknine. Ne smemo pa pozabiti tudi na mikrohranila, kot so kalcij, vitamin D in železo itd. Najdeete jih v sadju, zelenjavi, mesu, stročnicah. Da bi jih zaužili dovolj, sledite priporočilom strokovnjakov, ki pravijo, da naj polovica krožnika zaseda zelenjava, četrtina polnovredna žita, temu pa dodajte visoko kvalitetne beljakovine in zdrave maščobe.

Ne pozabite piti
Vsakodnevno morate zaužiti dovolj tekočine, pa če trenirate ali ne. Pijte skozi ves dan po malem, najbolje vodo, lahko pa tudi nesladkane čaje.

Ne izogibajte se priboljškom
Če vam bo zadišal kak priboljšek si ga le privoščite, saj je ravno tako koristen za vaše dobro počutje. Seveda pa tudi tukaj velja, da s količino ne pretiravajte.

Povzeto / prirejeno po: What to eat (and drink) on your rest days, ki je dostopen tukaj.

Značke: Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ