Zakaj bi morali teči tudi v hladnih dneh

Zakaj bi morali teči tudi v hladnih dneh
27.01.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Čeprav zima letos še ni pokazala svojih zob, so dnevi, ko se temperatura vseeno spusti zelo nizko in nam je na prostem vse prej kot toplo. A to še ne pomeni, da ne smete teči na prostem. Ravno nasprotno. Tek na prostem v hladnih dneh zna biti več kot odli

Navajeni boste različnih letnih časov in vremenskih razmer
To, da se navadite na različne letne čase in temperature je dobra stvar, tako za vaše telo kot tudi za vaše dosežke, sploh, če se pogosto udeležujete tekem. Težko je namreč predvidevati zadeve na dan tekme, včasih gre namreč kljub dobrim napovedim vse narobe in namesto sonca, pada sneg. A če boste navajeni na take in drugačne vremenske vragolije, boste tekme, ne glede na vreme, odtekli brez težav.

Bolj boste zdravi
Morda se sliši čudno, a je res. Če se boste pretirano skrivali pred vsako sapico in nizkimi temperaturami, boste vse prej kot zdravi. Ravno nasprotno, še hitreje vas bodo ulovili prehladi in druge bolezni. Zato se raje dobro oblecite in se v vsakem vremenu podajte na prosto.

Doživljanje letnih časov
Če tečete v naravi skozi vse leto, prisostvujete tudi njeni transformaciji skozi vse letne čase. Spomladi lahko opazujete, kako se prebuja, poleti kako žari, v jesenskih dneh, kako se obarva in pozimi, kako jo golo prekrije sneg. Dih jemajoče, kajne?

Tek na prostem je zastonj
Če nimate denarja za članarine v fitnes centrih, bo vadba na prostem idelana za vas. Je namreč brezplačna, pa še kisika se boste lahko nadihali po mili volji. Da o miru in tišini, ki ju boste v naravi doživeli niti ne govorimo.

Psihično in fizično boste močnejši
Tek na prostem zna biti včasih nepredvidljiv, saj vas lahko preseneti vreme ali pa se odločite za tek po novem terenu in še kaj. V vsakem primeru boste tako postali fizično, pa tudi psihično močnejši, če se boste morali spopadati s stvarmi, ki vam bodo nepričakovano prišle na pot.

Tek v naravi je zdravilo za dušo
Tek v naravi je odlično zdravilo tudi za dušo, sploh, če ste žalostni, razburjeni ali preprosto potrebujete energijo za nove podvige. 

Značke: Trening, Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ