Zakaj je tek primeren za hujšanje

Zakaj je tek primeren za hujšanje
13.12.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Bi radi izgubili kakšen odvečen kilogram? S tekom je to najlažje. Vas zanima zakaj?

Kalorije lahko kurite tudi med počitkom
Med tekom že tako in tako porabite veliko kalorij, če izvajate visoko intenzivne treninge pa kalorije izgubljate tudi še po treningu. To pa pomeni, da boste lažje in hitreje izgubili odvečne kilograme, seveda, če se boste ob teku tudi bolj zdravo prehranjevali.

V krajšem času lahko porabite več kalorij
Tudi s hojo porabljate kalorije, a ker lahko pretečete 2-3 krat več kot pa prehodite ter za to potrebujete več energije, lahko tako pokurite še več kalorij in posledično hitreje izgubite odvečno telesno težo.

Za tek ne potrebujete veliko
Tek je preprost šport pri katerem potrebujete le športna oblačila ter tekaške copate in že se lahko zapodite na trening. Še bolje pa je, da lahko tečete skorajda kadarkoli in kjerkoli in četudi imate na voljo le malo časa.

Po treningu se boste počutili bolje
Morda bo začeti teči res težko, a ko boste trening zaključili in ugotovili, da se po njem počutite odlično, boste s tekom zagotovo nadaljevali. Sicer pa so za to dobro počutje krivi endokanabinoidi, ki se sproščajo med aktivnostjo ter skrbijo za to, da vas kdaj med tekom preplavi evforija, ki poskrbi, da lažje pritečete do cilja. Še bolje pa je, da se vas dobra volja drži tudi še dolgo po koncu treninga ...

Povzeto po: 4 ways running iz best for weight loss, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ