Zakaj si je dobro vzeti predah od teka

Zakaj si je dobro vzeti predah od teka
18.01.2023 AVTOR: Tina Ambrožič
Vam tek vse manj diši in se mu vse bolj izogibate ali namesto njega raje izvajate druge športe? Morda potrebujte predah od teka. Zakaj je ta priporočljiv in celo koristen za vas?

Vaše telo potrebuje počitek
Če ste zadnje čase trdo trenirali in se celo udeleževali zahtevnih tekem ni nič čudnega, da je vaše telo utrujeno in potrebujete počitek. Počitek ne pomeni nujno, da ne počnete ničesar, ravno nasprotno – tek zamenjajte z drugimi športi, ki ste si jih od nekdaj želeli preizkusiti. Če vas pa vmes kdaj zamika, da bi tekli pa tudi ne bo nič narobe.

Sprostili se boste tudi psihično
Za to, da ste uspešno oddelali zahtevne treninge in tekme, ste seveda morali biti tudi psihično dobro pripravljeni, kar je za telo prav tako zelo zahtevna in stresna zadeva. Tekme so namreč pogosto živčna vojna, živčke pa lahko obvladamo le, če se počutimo dobro. In dobro se počutimo, ko smo spočiti, sproščeni in dobre volje. Prav to pa boste najlažje dosegli, če si bost vzeli predah od napornih treningov, ciljev in pričakovanj.

Lahko se boste pripravili na nove izzive
Ko boste počivali, boste lahko razmislili tudi o tem, kaj si želite v prihodnje – ali bi trenirali več ali manj, ali vaši načrti treningov potrebujejo osvežitev, bi se prijavili na manj ali več tekem in tako dalje. Ko boste domislili, kaj si želite in pričakujete od prihodnosti, boste tudi bolj motivirani za nove tekaške podvige.

Imeli boste čas za druge stvari v življenju
Če ste svoje življenje do sedaj večino časa posvečali le tekaškim treningom, jih sedaj poskusite posvečati tudi drugim lepim stvarem v življenju. Odpeljite se na izlet, podružite se s prijatelji, oglejte si kakšen dober film, predvsem pa se sprostite. Prepričani smo, da bo tudi to obogatilo vaše življenje.

Značke: Prehrana, Trening, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ