Zdrave navade uspešnih žensk

Zdrave navade uspešnih žensk
09.06.2023 AVTOR: Tina Ambrožič
Vas zanima, kako polno zaposlene ženske skrbijo za svoje zdravje? Tako ...

Jessica Shepard dr. med., asistent profesorja klinične ginekologije in porodništva ter direktor minimalno invazivne ginekologije na univerzi Illinois, kolidž za Medicino v Chicagu
Trudim se, da so moji dnevi čim bolj uravnoteženi. Dan poskušam začeti z 10 minutnim raztezanjem, zato izvajam jogo, da telo sprostim in se zbudim. Če mi uspe zjutraj skočiti v telovadnico se udeležim joge ali opravim 30-45 trening z utežmi. Nikoli pa moja jutra ne minejo brez kave in probiotikov. Sicer pa se potrudim osredotočiti na svoje razpoloženje in misli, preden začnem delo s pacienti, saj brez ravnotežja to ne bi šlo.

Psihologinja Rachel Needle, seksualni terapevt, licenciran psiholog v Centru za zakonsko in spolno zdravje Južne Floride
Vsako jutro namenoma vstanem nekoliko prej, da lahko telovadbim – igram tenis, vadim s trenerjem ali uporabim eno od eliptičnih naprav, ki jih imam doma. Vadim pa zato, ker sem tako bolj produktivna, pozitivna in osredotočna na vse, kar mi čez dan pride na pot. Sicer pa, če je doma tudi moj partner, se zbudim še toliko prej, da imava nekaj časa drug za drugega, da se lahko poveževa, zaradi česar nimam le nasmeha do ušes in še čez, ampak to tudi ugodno vpliva na moje zdravje.

Jenny McCoy, učiteljica priprave sladic na Inštitutu za kulinarično izobraževanje in avtorica knjige Desserts for Every Season
Kot strokovnjakinja za sladice brez težav hitro zaužijem preveč ogljikovih hidratov in sladkorja, zato pa za zajtrk raje uživam umešana ali trdo kuhana jajca in zelenjavo. Teknejo pa mi tudi semena in oreščki, zato si včasih že večer prej pripravim muesli z grškim jogurtom. Ob zajtrku pa je obvezna tudi dobra kava s polnomastnim mlekom, v pripravi katere zelo uživam. Ta moj jutranji ritual je navada, ki si je ne pustim vzeti, saj bi sicer bila nemogoča še ves dan.

Ramani Durvasula, psiholog in avtor knjige Should I Stay or Should I Go? in izredni profesor psihologije na državni univerzi v Kaliforniji, Los Angeles
Moje delo in življenje je razdeljeno na toliko strani, da mi ustaljena jutranja rutina – pa ne glede na to, kje na svetu sem – omogoča lažji začetek in boljše nadaljevanje dneva. Tako, še preden se dvignem iz postelje, v mislih preletim vse moje blagoslove, kar mi omogoči, da sem povezan s tistimi, kar mi je res pomembno. Ker sem bil vzgojen v tradicionalni indijanski družini, kjer smo verjeli, da je vzhajajoče sonce vir zdravja in čas, ko se opravi namere o lastnem zdravju in zdravju bližnjih, običajno vstajam pred sončnim vzhodom. Tako da, ko sonce končno vzide, se za trenutke ustavim in osredotočim na zdravje ljudi, ki jih imam rad ter na zdravje svojih klientov.

Doris Day, dermatologinja in avtorica knjige Skinfluence
Svoj dan začnem ob 6 zjutraj z zajtrkom – grenivko, včasih pa dodam še granatno jabolko. Nato si pripravim kavico z malce mandljevega mleka, a brez sladkorja, zatem pa v postelji pregledam emaile in si z možem ogledam poročila. Preden se odpravim na delo si naredim še shake iz beljakovin v prahu, kolagena, zmrznjenih jagod, dveh žlici mandljevega masa ter malce vode. Med hojo proti delovnemu mestu pa še mace meditiram, uživam v sprehodu in zvokih mesta in razmišljam o rešitvah in novih ideja za delo.

Sandy Sklar, NASM, AFPA; pred in poporodna osebna trenerka in solastnika telovadnice Prescriptive Fitness
Ključ do uspeha je načrtovanje vnaprej. Zajtrk mora biti in to konkreten. Pripravim si močan espreso z malce mleka, nato pa si pripravim jajčne beljake s špinačo, dva kosa pirinega toasta ter mešanico jagodičevja. Za prigrizek pa imam vedno s seboj sirotkine beljakovine, ki jih zmešam z vodo, zaužijem pa nekje 2-3 ure po zajtrku.

Povzeto po: Here 's What 9 Insanely Healthy Women Do Every Single Morning, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening, Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ