4 vaje, ki bodo pomagale preprečiti vnetje pokostnice

4 vaje, ki bodo pomagale preprečiti vnetje pokostnice
26.11.2014 AVTOR: Tina Ambrožič
Okrepite spodnji del nog in se izognite neprijetnim težavam, ki ga lahko prinese vnetje pokostnice.

Vnetje pokostnice je neprijetna poškodba, ki nam lahko prekriža marsikateri načrt. A če treniramo po pameti in ustrezno okrepimo telo, jo lahko tudi preprečimo. Kako to storiti pa vam bomo zaupali v naslednjih vrsticah.

Spodvijanje prstov
Na tla položite brisačo in stojte na njen tako, da bosta vaši stopali vsaka na enem robu le-te. S prsti levega stopala poskusite zgrabiti brisačo in jo počasi povlecite proti sebi. Nato jo vrnite v prvoten položaj in isto vajo ponovite z drugim stopalom. Vajo ponovite 2-3 krat. 

Popačena hoja
Postavite se tako, da bodo vaša stopala nekje pod vašimi ramami. Na stegna si nato namestite elastičen pas, nato pa stopite z eno nogo naprej in v desno stran z desno nogo. Levo nogo potegnite k desni, nato stopite naprej in v levo stran. Potegnite levo nogo nazaj k desni, nato pa stopite v levo stran. Obrnite se in hojo ponovite vse do točke, kjer ste začeli. Vajo ponovite 2-3 krat.

Spust pete
Postavite se na rob stopnice tako, da boste stali na prstih. Prenesite težo na desno nogo, dvignite levo nogo nad stopnico in se z desno peto spustite navzdol. Vrnite se nazaj v začetno pozicijo in nato ponovite vajo še z levo nogo. Vajo ponovite 2-3 krat.

Most z eno nogo
Ulezite se na hrbet, roke položite ob strani, kolena upognite in postavite stopala ravno na tla. Stisnite zadnjične mišice in privzdignite boke s tal. Levo nogo iztegnite pred sabo in v tem položaju zdržite do 30 sekund, nato se spustite v prvoten položaj. Isto naredite še z drugo nogo.

 

Prirejeno po: 4 exercise to prevent shin splints. Celoten članek in vaje si lahko pogledate tukaj.

 

Značke: Trening, Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ