5 nasvetov športnih trenerjev

5 nasvetov športnih trenerjev
23.07.2014 AVTOR: Tina Ambrožič
Včasih lahko že majhna sprememba pomaga, da hitreje opazite željene spremembe na svojem telesu in fizični kondiciji. Zato smo vam v pomoč izbrskali 5 najboljših nasvetov trenerjev zvezd.
Spremenite položaj rok med ‘plakom
Pogosto v položaju planka, vaje za trup, sklenemo roki. A kot pravi Teddy Bass, trener Cameron Diaz, to nikakor ni dobro, če želite doseči ustrezno pozicijo. Roki bi morali ostati odprti, ramena pa pod komolci, saj boste le tako dosegli tudi ustrezen učinek vaje v zgornjem delu telesa.


Vaje za trebušne mišice izvajajte z utežmi

Gunnar Peterson, trener zvezd, pravi, da je skrivnost izklesanih trebušnjakov v rednem treningu, a tudi v rednem spreminjaju vaj, ki jim je potrebno dodati uteži. Tako bodo mišice morale delati močneje in trening bo bolj učinkovit. Vaje poskusite izvajati z medicinsko žogo ali drugimi utežmi.

Okrepite hrbtne mišice

Todd Durkin je v svoji dolgoletni karieri videl že veliko športih poškodb, ki so mnogim za lep čas preprečile športno udejstvovanje. Da bi jih preprečili, Todd priporoča, da v svoj trening dodate vaje za krepitev hrbtnih mišic v razmerji 2:1. Kar pomeni, da za vsak set vaj, ki jih naredite za sprednji del telesa, naredite dve tudi za odzadnji del telesa. Tako boste poskrbeli za to, da bodo vse mišice telesa ustrezno okrepljene. Da bi izvajali ustrezne in na pravi način pa se predhodno posvetujte s trenerjem.


Naredite dnevno 10.000 korakov

Harley Pasternak meni, da je reden trening ni vse. Želi si, da vse njegove stranke živijo kar se da aktivno, zato morajo dnevo narediti vsaj 10.000 korakov. Harley meni, da je to realna številka, saj jo lahko dosežete mimogrede – s hojo po stopnicah, s sprehodom, med brskanjem po trgovini itd. Ljudje, ki so že sicer bolj aktivni, so vitkejši, bolj zdravi, bolj fit in tudi bolj v formi od tistih, ki večinoma sedijo in se 3-4krat tedensko odpravijo za kakšno uro v telovadnico.
Kako vedeti, da ste prehodili vsaj 10.000 korakov? Poiščite si ustrezno aplikacijo ali kakšno drugo napravo, ki vam bo pomagala beležiti vaše korake.


5km ali 30 minut dnevno

Pilater trener Kit Rich pravi, da se je na svoji poti do idealne teže vedno držala navodila, da je dnevno aktivna vsaj na 5km ali 30 minut. Kaj lahko v okviru tega počnete? Lahko tečete, hodite, se udeležite ene od vodenih vadb ali opravite trening v telovadnici. Ekstremnih stvari vam ni treba početi, nenazadnje, kot pravi Kit, se tudi nikoli ne obdržijo na dolgi rok.
 

Prirejeno po: 5 Suprising Trainer Tips You Need to Know, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ