Brez motivacije za vadbo?

Brez motivacije za vadbo?
23.11.2014 AVTOR: Tina Ambrožič
Vam vadba zadnje čase ne diši? Poglejte, kako lahko izboljšate svojo motivacijo.

Vadite s pomočjo trenerja ali prijatelja
Da bi ostali zvesti svojim treningom, si lahko omislite trenerja ali pa naj se vam pri vadbi pridruži prijatelj. Dogovorom se je namreč težko izogniti, saj je obljubo treba držati. Če je družba dobra pa vadba sploh ne bi smela biti problem. In nenazadnje – po koncu boste veseli, da ste naredili nekaj dobrega zase.

Naredite spremembo
Nove navade, ki bodo izboljšale vaše počutje so dobrodošle. Če ste se ene vadbe naveličali, jo za nekaj časa zmanjšajte in izberite tako, ki vas trenutno privlači. Morda boste čudežno oživeli in spet začutili voljo do vabe, če boste našli nekaj novega in zanimivega.

Prav tako lahko dnevno povečate nivo aktivnosti, če prevoz z avtom ali avtobusom zamenjate za sprehod ali pa se usede na kolo.

Nadenite si opremo
Včasih je dovolj le, da zagledate svojo čudovito opremo in že vas premami misel, da bi se odpravili na tek ali v telovadnico. Spet drugič je bolje, da si opremo celo nadenete ali morda s treningom celo že začnete. Ko boste enkrat v elementu, boste začeto  tudi končali. In četudi trening ne bo optimalen, bo še vedno bolje kot nič.

Zastavite si cilje
Če si boste zastavili konkretne cilje, bo vaša motivacija nedvomno večja in boljša kot od nekoga, ki vadi samo zato, da vadi. In kaj bi lahko bil vaš cilj? To je lahko ohranjanje ustrezne telesne teže, lepšega videza ali želja po tem, da bi nekega dne pretekli 10km, morda 15km, cel polmaraton ali celo kaj več. 

Spravite se v telovadnico
Včasih je dovolj že, da pridete do telovadnice, ko boste tam se vam bo zdelo že kar nekako logično, da tudi začnete z vadbo. Če v isto telovadnico hodijo tudi vaši znanci ali prijatelji bo delo še toliko lažje. Ko boste zagledali znane obraze, kako pridno vadijo, bo začetek toliko lažji.

Vadba kot igra
Naj treningi ne bodo rutinski, vedno enaki in dolgočasni, saj vam bo to vzelo vse veselje do miganja. Naj bodo vakič drugačni, enkrat bolj intenzivni, drugič manj, enkrat več kardio vadbe, drugič več vadbe z utežmi, tretjič pa ravno prava mera enega in drugega.

 

Prirejeno po: Zero motivation to work out?, dostopen tukaj.

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ