Kako do več vitamina D?

Kako do več vitamina D?
04.02.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Kako do vitamina D, ko smo manj izpostavljeni soncu? S pomočjo hrane seveda.

Zimski dnevi so krajši, pa tudi sonca je manj ali pa se skriva za gostimi oblaki. S tem, ko smo in predvsem naša koža manj izpostavljena soncu, pa imamo v telesu tudi manj vitamina D. Ker pa je ta za naše zdravje še kako pomemben, saj, na primer skrbi za zdrave kosti, uravnava inzulin ter krepi mišice, ga moramo telesu zagotoviti s hrano. Žal živil, v katerih ta vitain najdete ni veliko, so pa okusna, zato jih boste zagotovo z veseljem uživali pogosteje.

Mastne ribe
Največ vitamina D zagotovo vsebujejo mastne ribe (kot sta losos in tuna), ki so obenem bogate tudi z omega-3 maščobnimi kislinami, ki so koristne za dobro počutje ter zdravje možganov, srca in ožilja. Nenazadnje pa ribe vsebujejo tudi veliko beljakovin, zato jih brez težav lahko večkrat zamenjate z mesom.

Jajca
Jajčni rumenjaki je prava bomba hranil, zato vam svetujemo, da ga večkrat umestite na svoj jedilnik. Vsebuje namreč tako vitamin D, kot tudi vitamin A, ki skrbi za imunski sistem; ter holin, ki je koristen za možgane in karotenoide, ki skrbijo za zdrave oči.

Goveja jetrca
Jetra niso le odličen vir beljakovin in železa, temveč vsebujejo tudi kar nekaj vitamina D, ob tem pa tudi vitamina B12 in vitamin A.

Mleko
Mleko je dober vir beljakovin, obenem pa tudi dober vir vitamina D. Uživate pa ga lahko v kombinaciji s kosmiči ali pa ga toplega popijete pred spanjem, saj boste tako zagotovo tudi lažje zaspali in bolje spali.

Gobe
Gobe sicer vsebujejomalo vitamina D, a so vseeno slastne in odlične kot dodatek jedem, zato jih le vključete v svoj jedilnik. Nenazadnje pa vsebujejo tudi številna druga hranila, ki so koristna za vaše zdravje.

Povzeto po: 6 Foods That Will Help You Get More Vitamin D, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ