Ste zasvojeni s tekom?

Ste zasvojeni s tekom?
07.02.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Malce za hec, male za res vam bomo povedali, kako veste, da ste s tekom zasvojeni. Ste pripravljeni?

Vsak prosti trenutek izkoristite za tek
Ne glede na to, ali ste zasuti z delom, boste tiste pol ure ali uro prostega časa raje izkoristili za tek, kakor pa za poležavanje na kavču.

V omari imate več športnih oblačil kot vseh drugih
Ko iz omare vlečete le še pajkice in športne majice za vse vremenske razmere, ste zagotovo eden izmed tistih, ki vam športna aktivnost pomeni več, kot le sprostitev.

Športnih copat imate malo morje
Glavno orodje tekačev so seveda tekaški copati, zato brez njih preprosto ne gre. Res je, da so običajno dovolj le eni, a ker jih je na voljo v toliko barvnih različicah in za različne podlage, nas lahko kaj hitro zanese, da si ustvarimo pravo malo kolekcijo tekaških copat za vse priložnosti. Ste med njimi tudi vi?

Veliko število selfijev posnamete med tekom
S svojimi sledilci na družbenih omrežjih radi pokažete svoje fotke, ki pa so vse povečini športno, khm, tekaško obarvane.

Brez teka se počutite živčni
Ko veste, da ne boste mogli na tek, postanete kar nekoliko živčni in vznemirjeni. Ja, tudi to je znak, da brez teka preprosto ne morete, kar ni vedno slabo, če le s treningi ne pretiravate in pustite telesu, da se odpočije od napornih tekov.

Dlje kot tečete, bolje se počutite
Radi tečete na dolge proge, saj dlje kot tečete, bolje se počutite. Kar pa ni nič nenavadnega, saj se ob teku sproščajo endorfini, ki poskrbijo za dobro voljo.

Ko se poškodujete, ste sitni
Poškodbe so za vsakega tekača nočna mora, če pa brez teka ne morete, je pa seveda še toliko huje. To seveda najbolje vedo vaši najbližnji, ko morajo poslušati vaša pritoževanja in slabo voljo v dnevih, ko ne smete teči.

Poznate cel kup športnih pripravkov za pred, med in po treningu
Ko je vsaj ena omarica v kuhinji namenjena dodatkov za športnike, veste, da ste od aktivnosti globoko odvisni.

Naprave za spremljanje športnih aktivnosti
Na vašem zapestju čez dan ob klasični uri nosite še uro za merjenje aktivnosti, ko pride čas za športno aktivnost, pa si nadenete najnaprednejšo tekaško urico, ki vam do potankosti analizira vaš trening.

Prijavite se vsaj na en večji tekaški dogodek mesečno
To, da kot tekač poznate večino tekaških dogodkov je razumljivo, če pa se prijavite na vsaj enega ali več njih mesečno, pa je stvar že resna. Tek namreč jemljete zelo resno, tako zelo, da brez javnih dogodkov preprosto ne gre. 

Značke: Trening, Zdravje, Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ