Tek v zrelih letih

Tek v zrelih letih
12.01.2023 AVTOR: Tina Ambrožič
To morate vedeti o teku v zrelih letih.

Nekaterim vam bodo aktivnost odsvetovali
Tek v mladih letih in tudi še kasneje ni nevaren, a starejši kot boste, več ljudi boste srečali, ki bodo ob tem, da še vedno tečete zmajevali z glavo. Nekaterim se namreč zdi, da telo z leti ni zmožno zahtevnejših treningov. No, kar verjetno že sami veste, to ni res. Če pridno in po pameti trenirate, lahko tečete dokler vam tek prija in vam ne povzroča nobenih težav.

Morda boste tekli počasneje
Morda se bo tudi vam zgodilo, da z leti ne boste več tako hitri, a vseeno vam zaradi tega ni potrebno prenehati teči. Tecite zase, za dušo, dobro počutje in fit telo.

Ne pozabite na počitek
Počitek je pomemben za telo ne glede na to, koliko ste stari, no, morda ga starejši potrebujejo še malce več. Vsekakor pazite, da boste spali nekje med 8-10 ur, vsekakor pa si privoščite tudi kak dan ali dva brez teka in se posvetite drugim aktivnostim.

Popazite na prehrano
Z leti se metabolizem žal upočasni, zato boste kljub aktivnosti morali ostati vitki, če boste želeli obdržati težo in tudi formo. Le z zdravim in uravnoteženim načinom prehranjevanjam se boste namreč počutili dobro in polni energije ter boste tudi z lahkoto tekli.

Okrepite svoje telo z vajami za moč
Z leti je vse bolj pomembno, da z vajami za moč krepite svoje mišice, saj te z leti izgubljajo svoj volumen in moč, sploh, če jih ne trenirate. Če pa tečete, vam bodo okrepljene mišice omogočile, da boste tekli še lažje in bolje.

Značke: Prehrana, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ