Kako se znebite bolečin v mišicah

Kako se znebite bolečin v mišicah
12.10.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Ste po zadnjem treningu obležali z močnimi bolečinami v mišicah? Da se jih boste hitreje znebili, poskusite enega od spodnjih trikov.

Privoščite si počitek
Najbolj logična stvar, ki jo lahko storite, če imate močne bolečine v mišicah je, da si privoščite počitek. To pomeni, da se za kakšen dan ali dva odpoveste treningom ter malce polenarite in se naspite, saj se bo tako telo hitreje regeneriralo. Odveč pa ne bo niti nežno raztezanje in kakšen sprehod, ki vam bo pognal kri po žilah, saj bo mlečna kislina tako hitreje šla iz telesa.

Raztezanje
Kot rečeno je raztezanje ena boljših stvari, ki jih lahko storite v primeru razbolenih mišic, saj vam bo pomagala pri tem, da se boste počutili bolje. Pazite le, da jo boste izvajali nežni in počasi, saj vas bodo mišice le še bolj bolele.

Vroče hladna prha
Prva pomoč, ki preprosto deluje je tudi vroče hladna prha, saj pospeši krvni pretok in tako zmanjša vnetje v mišicah. Izvajate jo pa tako, da prizadete dele 20 sekund oblivate z ledeno vodo, 20 minut pa z vročo. 

Privoščite si masažo
Bolečine v mišicah vam lahko pomaga pregnati tudi dobra masaža, po kateri se boste počutili kot prerojeni. Vsekakor pa naj masažo opravi za to usposobljena oseba.

Samomasaža z valjem
Masažo nog lahko s pomočjo masažnega valjčka izvedete tudi sami, in sicer tako, da se s prizadetim delom telesa uležete na valjček in se nežno premikate po njem, s čimer boste masirali prizadeti del telesa.

Protibolečinske tablete
Protibolečinske tablete vzemite takrat, ko so bolečine res tako neprijetne, da se zaradi njih počutite slabše in se morda tudi težko premikate. Pomagale vam bodo namreč zmanjšati otekline v sklepih in mišicah, zato se boste počutil bolje.

Značke: Zdravje, Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ