Premagajte svoje strahove!

Premagajte svoje strahove!
18.05.2014 AVTOR: Tina Ambrožič
Preprosti načini, ki vam bodo pomagali, da se sprostite in odtečete trening ali tekmo kot je treba.
Vsak tekač pride do točke, ko dvomi v svoje zmožnosti. A prav tej strahovi vam lahko onemogočijo napredek! Vseeno pa strah lahko obrnete tudi v svoj prid, če ga prepoznate kot priložnosti za razvoj. V naslednjih vrsticah si lahko preberete, kako to storiti.

Ne zmorete teči več minut skupaj, zato si pomagate s hojo.
Osredotočite se na tek in ne na to, kako dolgo uspete teči v enem kosu. Hoja v končni fazi ni slaba, saj pomaga preprečiti utrujenost in pripomore k temu, da lahko tečete še dlje. Če želite podaljšati pretečene razdalje, tedensko dodajte teku po nekaj dodatnih minut ali sekund.

Utrujeni ste in vse vas boli
Bolečine in utrujenost so pogosto povezane s preveč ali prehitirim tekom, včasih pa tudi z zahtevnim terenom po katerem tečete. Vzemite si nekaj prostih dni in si odpočijte. Ko boste ponovno začeli teči, izmenjujte tek in hojo prvih 10 minut. Če se počutite dobro, lahko zmanjšate hojo in nekoliko povečate tek. Počasi nadgrajujte svoje teke, dokler se ne boste ponovno počutili prijetno.

Razočarani ste, da niste nič hitrejši
Hitrost se pridobiva postopoma, zato boste za to potrebovali čas. Poskusite vsak teden, vsaj enkrat, v trening vpeljati pospeške in sicer v zadnjem delu treninga. Pretiravati vam ni potrebno, le malce pospešite.

Nimate časa za teke daljše od 30minut
Tudi 30 minut je že precej časa, če jih le dobro izkoristite. Za to pa seveda potrebujete dober načrt treninga za vsak dan sproti. Torej, en dan tecite hitreje, drugi dan v hrib, tretji dan pa si privoščite lahkoten tek. Bolj kot boste trenirali, bližje boste vašim ciljem!

Povzeto po: Easy steps to calm running anxiety, ki je dostopen tukaj.
Značke: Trening, Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ