Za motivacijo: Koristi teka

Za motivacijo: Koristi teka
25.10.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Vam primanjkuje motivacije za tek? Tukaj je nekaj dobrih razlogov, zakaj je tek dober za vaše telo in tudi dušo.

Bolje se boste počutili
Ste pod stresom, slabe volje, tesnobi ali nerazpoloženi? Pojdite na tek! Med vadbo se v telesu namreč začnejo izločati hormoni endorfini, ki poskrbijo za boljše razpoloženje, zato se boste po teku počutili bolj sproščeni in boljše volje.

Oblikovali boste svoje telo
Si želite biti videti in tudi počutiti bolj fit? S tekom vam bo to tudi uspelo. Izvajate ga lahko skorajda kjerkoli, potrebujete pa le športno opremo in tekaške copate. Res je s tekom težko začeti, a ko se boste enkrat vpeljali, vas ne bo več moč ustaviti.

Več časa boste preživeli na prostem
Če premalo časa preživite na prostem, bo tek idealna vadba, ki bo podaljšala vas čas v naravi. Tako boste lahko opazovali začetek ali konec novega dneva in spreminjanje narave v vseh letnih časih.

Nadihali se boste in umirili
Pri teku je zelo pomembno dihanje, saj če dihate pravilno tudi lažje tečete. Ker pa pravilno dihanje pomaga tudi pri umiritvi, boste po teku zagotovo tudi bolj umirjeni. Da o tem, da bo v vaše telo prišlo tudi veliko kisika niti ne govorimo.

Bolj boste zdravi
Tek ne krepi le mišic, ampak tudi krvno žilni sistem, pljuča in sploh celoten imunski sistem. Zato boste z rednimi treningi ne le videti bolje, ampak tudi bolj zdravi.

Značke: Zdravje, Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ