Kako omiliti bolečine v mišicah

Kako omiliti bolečine v mišicah
14.10.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Kaj storiti, ko se po napornem treningu zbudite z zelo neprijetnimi bolečinami v mišicah? Za lajšanje bolečin imate kar nekaj možnosti.

Obiščite savno
Toplota čudežno prežene bolečino iz razbolelih mišicah, zato vam priporočamo obisk savne. Toplota namreč izboljša pretok krvi po telesu, kar omogoči, da se mikro poškodbe tudi hitreje zacelijo. Obenem pa boste s potom iz telesa tudi odpravili škodljive snovi, ki se nabirajo v njem.

Ohladite se
Po savni pa ne bo odveč niti hladen tuš, še posebej, če boste z njim polili prizadete dele telesa. Hlad namreč zoži krvne žilice in tako zmanjša otekanje, ko se telo ogreje, pa bo pretok krvi boljši, s tem pa tudi regeneracija telesa.

Razgibajte se
Mlečno kislino boste iz mišic najlažje odpravili z lahkotno vadbo. Priporočamo vam hojo, lahkoten tek, kolesarjenje, plavanje in seveda na koncu tudi obvezno raztezanje.

Privoščite si masažo
Masaža je odličen način za sproščanje duha in telesa ter bo tudi koristila vašim napetim in razbolelim mišicam po napornih treningih. Z masažo se namreč omili zatekanje mišic ter spodbudi pretok krvi in limfe, s tem pa bo tudi bolečina hitreje minila.

Naspite se
Za odpravljanje bolečin je včasih dovolj tudi kvaliteten in dovolj dolg spanec. Med globokim spancem se namreč tvorijo snovi, ki pomagajo pri regeneraciji telesa. Zato boste po daljšem spancu boljše volje in polni energije, v boljši kondiciji pa bo tudi vaše telo.

Popazite na prehrano
Bolečine v mišicah vam lahko pomaga preprečiti tudi hrana, ki vsebuje večje količine vitamina C in antioksidante, kot so sadje in zelenja. Ne pozabite pa niti na beljakovine, ki so gradniki mišičnega tkiva in seveda ključne za regeneracijo tkiva po vadbi.

Protibolečinske tablete naj bodo izjema
Bolečine v mišicah lahko odpravite na naraven način, zato se poskusite protibolečinskim tabletam izogniti, če se le da. Vzemite jih le takrat, ko so bolečine res močne in neprijetne. Vsekakor pa po zaužitju tablet ne vadite, saj boste dobro le navidezno, vaše telo pa bo še okrevalo in se zato lahko poškodujete.

Značke: Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ