Kako vaditi, ko ste pod stresom?

Kako vaditi, ko ste pod stresom?
15.09.2014 AVTOR: Tina Ambrožič
Naporen delavnik in druge obveznosti vam lahko preprečijo trening ali pa ga vsaj dodobra pokvarijo. Lahko sploh kaj storite v takih primerih? Lahko!
Bodite nežni do sebe!
Katerokoli vadbo že boste izbrali, bodite nežni do sebe. Ne izbirajte si napornih dolgih tekov ali drugih napornih treningov, saj bodo za telo le dodaten stres. Privoščite si vadbo pri kateri se boste sprostili in stres pregnali. Priporočamo vam dolg sprehod, kolesarjenje v naravi ali joga, ki so krasen način, da naredite nekaj zase.

Pozabite na pravila
Naporna vadba je lahko krivec za dodaten stress, še posebej, če je prenaporna ter traja predolgo. Zato je včasih čisto v redu, če se držite pravila, da je manj več. 10 ali 20 minut vadbe vas bo prijetno poživilo in vam dalo občutek, da ste naredili nekaj zase.

Ne silite se
Če boste po petih minutah po začetku vadbe ugotovili, da bi raje spali kot pa telovadili, je to jasen znak, da potrebujete počitek. Privoščite si ga!

Nagradite se
Včasih je za vadbo potrebno le malce motivacije. Večerja s prijatelji, masaža ali košček čokolade, ki si jo lahko po vadbi privoščite brez slabe vesti. Tako boste z večjim veseljem migali in na koncu ugotovili, da se je vadba še kako izplačala.

Prirejeno po: Too Stresed to Exercise? How to Deal Celoten članek si lahko preberete tukaj.
Značke: Zdravje, Trening, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ