Kdaj je trening bolje izpustiti

Kdaj je trening bolje izpustiti
12.01.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
So dnevi, ko je trening bolje izpustiti in počivati. Kdaj pa vam bomo zaupali v naslednjih vrsticah.
Poškodbe



Če ste poškodovani, je bolje, da se vadbi ali odrečete ali pa si jo prilagodite tako, da le-ta ne bo vplivala na vašo poškodbo. Poškodbe z vadbo namreč lahko še poslabšate, lahko pa postanejo tudi kronične. Če se želite prepričati, katere vaje lahko izvajate glede na vrsto vaše poškodbe, se posvetujte z zdravnikom in seveda s trenerjem, ki vam bo svetoval kaj in kako.



Bolezni



Če vas daje le blažji prehlad in smrkate, kihate ter vas boli grlo, potem so treningi še sprejemljivi. V primeru, da imate vročino, kašljate in se sploh počutite slabo, je dobro, da treninge do nadaljnega izpustite. Tako se bo vaše telo lahko osredotočilo na borbo proti bolezni in hitreje okrevalo.



Po zahtevni tekmi



Ste ravno odtekli maraton ali zaključili kakšen drug zahteven športni dogodek? Čeprav se počutite dobro, to še ne pomeni, da z visoko intezivnimi treningi lahko nadaljujete. Vzemite si nekaj dni za počitek, ki je lahko tudi aktiven (sprehod, kolesarjenje, plavanje). Šele, ko si odpočijete pa lahko trening počasi stopnjujete.



Slabo spite



Gibanje vas lahko prebudi in spravi v dobro voljo, a če imate s spanjem težave že dlje časa, potem je bolje, če si namesto treninga raje vzamete čas za spanje. Utrujeno telo med vadbo ni ravno učinkovito, obenem je pa tudi bolj dovzetno za poškodbe.

Značke: Trening, Zdravje, Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ