3 stvari, ki jih morate narediti po vsakem treningu

3 stvari, ki jih morate narediti po vsakem treningu
28.04.2022 AVTOR: Tina Ambrožič
Tako kot je pomemben ritual pred trening, je pomemben tudi ritual po njem. Poglejte, kaj morate torej storiti, ko se le-ta konča.
Raztegnite se!



Po intenzivni vadbi morate prvo dobro pretegniti mišice. V petih minutah po treningu dobro pretegnite mišice celotnega telesa predvsem pa nog, saj so le-te opravile največ dela.



Poskrbite za prigrizekpo treningu



Tako kot ste pred tekom poskrbeli za prigrizek, ki vam je omogočil, da ste imeli dovolj energije za trening, tako morate po treningu izgubljeno energijo telesu povrniti. To bo telesu tudi olajšalo regeneracijo in vam omogočilo, da boste dobro pripravljeni za nove podvige. Kaj jesti? Dobro je, da zaužijete tako ogljikove hidrate in beljakovine kot tudi zdrave maščobe. Če vam takoj po treningu hrana ne paše pa kaj popijte. Čokoladno mleko, na primer, je idealen izbor za tekače, saj vsebuje vse, kar po treningu potrebujete za regeneracijo telesa.



Ne pozabite na tekočino



Intenzivni treningi povzročijo, da se še bolj spotite. In četudi med vadbo pijete vodo, to morda še vedno ne bo dovolj, da bi nadomestili vso izgubljeno tekočino. Seveda je pomembno, da ob vodi uživate tudi mešanico elektrolitov in mineralov, ki jih z intenzivnim potenjem telo izgublja. Ob vodi lahko uživate še paradižnikov sok, kokosovo vodo, športne priprave, ki vsebuje minerale in elektrolite itd.

Značke: Prehrana, Trening
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ